Emmanuel Gault: ”Des de petit el meu somni ha estat ser esportista professional”

86 views
Imatge d’Emmanuel Gault i els seus companys anant en bicicleta

Emmanuel Gault és un esportista francès de 43 anys que es dedica a córrer corriols i que viu a la petita ciutat francesa anomenada Uzes amb la seva família.

Quan vas decidir ser corredor i què t’hi va motivar?

Des de petit el meu somni ha estat ser esportista professional, als 11 anys vaig començar a córrer i als 14 vaig tenir un accident a causa del qual ja no vaig poder córrer més. Als 20 vaig seguir amb això.

De quin premi et sents més orgullós?

No sé com respondre a això… Si hagués d’escollir un seria l’ecotrail de París ja que va ser la primera cursa d’alt nivell que vaig guanyar, encara que una altra és la C.C.C., perquè reunia molts corredors de nivell mundial.

Tens alguna altra professió a part de corredor?

Sí, sóc professor i director d’escola.

Com aconsegueixes gestionar les dues professions?

Intento tenir un horari equilibrat, m’entreno a la pausa del migdia, els caps de setmana i el dimecres, ja que no treballo en aquests moments.

I pels teus desplaçaments?

No m’ha passat molt sovint que passi entre setmana però quan em passa intento prendre uns dies lliures com quan vaig anar a California o a Japó. A vegades agafo l’avió él divendres.

Tens temps d’aprofitar els teus viatges?

A vegades tinc vacances abans o després del curs així que tinc temps. També has de saber que quan fas esport d’alt nivell ets ben acollit. Així que en conclusió sí que generalment arribo a aprofitar els viatges.

Finalment, com porta la teva familia que hagis de viatjar tant sovint?

Si la meva familia són els meus nens generalment ho porten bé i estan feliços per mi, encara que intento portar-los amb mi sempre que puc, així poden descobrir molts llocs i viure aventures amb mi.

Autors: Hugo Farelo, Laura Sanchez, Maxence Gault i Judit Rodriguez

close

El més recent