Què pensen els alumnes del sistema educatiu actual?

12 views

Per: Anna Trullenque i Clara Cumellas

Els alumnes de l’Institut Arnau Cadell donen el seu punt de vista sobre el sistema educatiu actual. S’han de fer canvis? Estan d’acord amb el funcionament de les classes a l’escola? Diferents estudiants de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat han respost a vàries preguntes i han donat el seu punt de vista sobre el sistema educatiu de l’Arnau Cadell.

Aquestes són algunes de les preguntes que els hi hem fet:

  • T’agrada el nostre sistema educatiu?
  • Què canviaries del nostre sistema educatiu? (Horaris, afegiries algunes assignatures…)
  • Creus que és una bona manera el fet d’avaluar amb exàmens?
  • Creus que s’hauria de canviar la manera d’ensenyar?

Alumne de 1r ESO

“El nostre sistema educatiu crec que no és gaire bo. Considero que s’haurien de canviar algunes coses, com ara la forma d’ensenyar o algunes de les assignatures”.

“La forma d’ensenyar la canviaria fent més treballs en grup, coses més visuals. També afegiria algunes assignatures que crec que són bastant importats per la vida en general”.

“Personalment, opino que els exàmens no són una bona manera a l’hora d’avaluar, ja que conta molta nota del trimestre. Al final, la gran part de la nota final surt de la nota de l’examen final”.

Alumne de 2n ESO

“Jo crec que el nostre sistema educatiu no és molt bo, ja que penso que només es basen en els exàmens i crec que quan fas un examen no pots demostrar tot el teu coneixement”.

“En la meva opinió, canviaria algunes coses del nostre sistema educatiu: trauria algunes assignatures passant-les a optatives de lliure elecció, com les segones llengües (alemany, francès…), visual i plàstica o música. I hi afegiria assignatures com filosofia, economia”.

“Sobre la manera d’ensenyar, penso que hauríem de treballar més amb projectes, i no estar una hora davant d’un professor escoltant com explica la seva matèria, ja que d’aquesta manera tot acaba sent un cúmul de massa informació i al final t’acabes retenint”.

Alumne de 3r ESO

“El nostre sistema educatiu crec que és correcte, com en tots els instituts de Sant Cugat. Està bé i és acceptable. Respecte els horaris, em sembla que estan bé. Són bons. A més, pel que fa a les assignatures, soc partidari d’afegir filosofia a 1r, 2n i 3r de l’ESO”.

“Avaluar amb exàmens em sembla que és una bona manera pel professorat, però en la meva opinió és bastant estressant estudiar per un examen. El fet d’estar en tensió dificulta poder-te expressar en l’examen i això fa que sigui difícil pels estudiants. I també crec que hauríem de fer treballs en grup que facin desenvolupar la teva creativitat i així cada estudiant pot desenvolupar-se”.

Alumne de 4t ESO

“Jo crec que el nostre sistema educatiu està força bé, tot i que hi ha coses que es podrien canviar o millorar. Crec que s’haurien de fer optatives més creatives o optatives que et serveixin més per la vida quotidiana. Es podrien fer classes de cuina, d’art (més avançada) o de música, entre d’altres. En aquest punt, cadascú triaria la que més li agradés, tot i que seria bastant difícil dur-ho a terme”.

“Crec que avaluar amb exàmens no està molt bé, ja que amb un examen no pots arribar a expressar tot el que saps. A més, si la gran part de la nota surt dels exàmens, no t’acaben avaluant el que realment saps, sinó la nota que hagis tret a l’examen. Per això crec que hauríem de fer més treballs en grup i projectes, ja que no sempre hem d’escoltar, memoritzar i escopir, sinó que crec que si les coses es fan d’una altra manera es poden memoritzar igual, però d’una manera més sana”.

Alumnes de 1r Batxillerat

“Jo crec que en el nostre sistema educatiu s’haurien de canviar algunes coses. Considero que no s’avalua d’una manera correcta i no s’extreuen bé les qualitats de cada alumne A part, és un sistema educatiu molt antic i crec que s’haurien de renovar algunes coses del funcionament”.

“Crec que el mètode d’ensenyament és el que s’hauria de canviar. Els horaris estan bé i crec que hauríem de tirar cap a una educació més creativa, és a dir, treballar el fet de pensar i no tant de memoritzar. D’aquesta manera podríem aprendre coses més útils i que ens servirien més per al dia a dia i per al nostre futur”.

“L’avaluació amb exàmens crec que és una bona manera, però s’utilitza massa i crec que hauríem de canviar i avaluar d’altres maneres, com per exemple amb projectes o altres tipus de mètodes que no siguin tot exàmens”.

close

El més recent