5 llibres que recomanem per llegir abans dels 18 anys

//
19 views

Martina Marzal i Ariadna Parera

Per a aquesta recomanació hem fet una recerca entre una varietat de llibres que hem llegit de diferents gèneres literaris, els quals són tant per lectors adults com per lectors joves. Cada un d’ells ha sigut seleccionat per la Martina Marzal i l’Ariadna Parera, alumnes de 4t d’ESO a l’institut Arnau Cadell. 

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

El llibre d’Eleanor & Park, escrit per Rainbow Rowell, tracta d’una història que inspira als lectors, contrasta els sentiments d’esperança i d’amor amb les dificultats que sorgeixen a partir de la relació de dos adolescents totalment oposats.

Orgull i Prejudici – Jane Austen

Aquesta obra la va escriure Jane Austen en el context de la Inglaterra del segle XIX. Parla de com dos personatges, l’Elisabeth Bennet i el Sr. Darcy, de diferents classes socials, coincideixen en actes d’alta societat. Els seus sentiments per l’altre es veuen enterbolits pels prejudicis i l’orgull. 

No està escrit a les estrelles – John Green

Aquest llibre és una història narrada per una noia que pateix càncer. En aquesta història parla de com va conèixer un noi que va haver de passar per circumstàncies similars a ella. Ràpidament es fan amics i entre ells neix una amistat que va creixent.

Un monstre em ve a veure – Patrick Ness

La història es centra en el Conor O’Malley, un nen de 13 anys que pateix assetjament i cuida de la seva mare que té càncer. Sempre que pot es refugia en la seva imaginació, té talent pel dibuix i ell mateix dibuixa un monstre que li explicarà quatre històries per entendre la seva realitat.

Invisible – Eloy Moreno

Un adolescent que desperta en un llit d’hopital recordant que té el poder de fer-se invisible i rememorant els fets que l’han portat fins allà. Aquest llibre explica la realitat que pateixen molts adolescents d’arreu del món.

close

El més recent