‘El Mètode Grönholm’

/
21 views

Declan López Finn

El mètode Grönholm és una obra de teatre adaptada a la televisió, escrita per Jordi Galceran i Ferrer. Aquesta es va publicar l’any 2003 al Teatre Nacional de Catalunya, i ha sigut un èxit rotund a Catalunya i a altres països. De l’obra original se n’ha publicat llibres, s’han fet més de 10 representacions teatrals i s’ha estrenat una pel·lícula.

L’obra tracta sobre una entrevista de feina grupal per un càrrec a una empresa multinacional, on els candidats hauran de passar unes peculiars proves si volen aconseguir el lloc. El Mètode Grönholm és una obra coneguda per ser una crítica al sistema, on l’argument trenca amb els stàndarts d’una entrevista corrent.

La meva primera impressió va ser molt bona, ja que mai no havia llegit cap llibre igual. El Mètode Grönholm és d’aquells llibres que t’atrauen des de les primeres pàgines i no pots parar de llegir, fins al punt que te’l poleixes en una tarda. A més, vaig tenir la sort d’haver anat a veure l’obra al teatre Barcelona, i em vaig sorprendre encara més de la qualitat que té.

Quant a l’argument, té un flaix que el fa diferent de qualsevol altre llibre, el que m’agrada molt. M’ha semblat molt interessant com l’autor ha donat forma i ha contextualitzat amb els personatges perquè siguin totalment diferents, amb molta naturalitat.

Sense fer cap espòiler, el final és tan inesperat que no crec que cap persona l’endevinaria abans de llegir-lo. Em sembla una obra adequada per a tots els públics, ja que el llenguatge és fàcil d’entendre i l’obra és divertida i entretinguda. Destacar també que el que més aprecio del Mètode Grönholm és que el context i la situació de l’obra són quotidians, però la història és embarbussada i en un cert aspecte estrafolària, i trenca amb els mètodes que s’han usat sempre.

Ja per a concloure, vull recomanar que us mireu l’obra, la pel·lícula o llegiu el llibre, ja que qualsevol de les tres opcions són una excel·lent decisió. I és que el Mètode Grönholm és una “tot-terreny” en el sector, ja que pot agradar a gairebé tothom i dóna una lliçó trencant el sistema que hi ha alternatives diferents que no coneixem.

close

El més recent