Tik Tok és la xarxa social més popular entre els adolescents avui en dia. Fotografia: Alexander Shatov (Unsplash).

El 20% dels alumnes de 3r d’ESO de l’IES Arnau Cadell passa més de sis hores diàries a Tik Tok

La xarxa social és la més popular, a dia d’avui, entre els joves

Per: Alba Griñó i Ainoa Gassó

Tik Tok és un servei social per compartir videos entre 3 segons a 3 minuts, des de gèneres com dansa, comèdia, educació…

És una plataforma internacional d’origen xinès. Vanessa Pappas és la directora executiva de Tik Tok després de la dimissió de Kevin A. La persona més famosa d’aquesta xarxa social és la Charli D’Amelio, amb més de 124 milions de seguidors.

L’agost de 2014 es va llançar la famosa xarxa social “Musical·ly”. Molta gent la utilitzava per fer transicions amb música. Al cap d’uns anys, al 2018, “Bytedance Technology Co” va comprar Musical·ly per 1.000 milions d’euros i ho va fusionar amb Tik Tok; tenint així molt més èxit i adquirint més de 800 milions d’usuaris actius.

Avui en dia, hi ha pocs joves que no coneguin aquesta xarxa social. Per aquest motiu hem preguntat als nostres companys de tercer d’ESO l’ús que fan d’aquesta aplicació diàriament.

L’enquesta consistia en una pregunta: quantes hores estàs a Tik Tok? Han respost a l’enquesta 30 persones, així que les conclusions es basaran amb això.

Podem concloure que a tercer d’ESO hi ha una mitjana de 33,3 % d’alumnes que està entre una i dues hores diàries consumint Tik Tok.

Aquí teniu un gràfic on es pot veure de manera més visual els resultats:

El 20% passa més de sis hores a Tik Tok, sent això un temps excessiu ja que significa que estan un quart del dia en aquesta plataforma. I només cinc persones estan menys d’una hora, o sigui el 16,7%.  

D’aquesta manera podem comprovar que Tik Tok és una de les xarxes socials més addictives que hi ha al mercat avui en dia. 

Redactors Juniors

,
close