L'assetjament escolar o bullying és un tema que preocupa als joves.

L’assetjament escolar, mancat de control i recursos

Les persones assetjades necessiten un entorn de seguretat i confiança que sovint no troben als centres

Per: Ainoa Gassó

El Dia Internacional contra la Violència i l’Assetjament Escolar és un dia per manifestar-se i així acabar finalment amb cada tipus de violència que afecta a la població infantil a les escoles. A mi em sembla fenomenal que hi hagi un dia internacional contra aquest tema per així recordar que segueix existent, però no només hem de tractar-ho en el seu dia internacional sinó que és un tema que s’ha de tractar cada dia.

En la meva opinió crec que l’assetjament escolar està molt poc controlat ja que gairebé no hi ha cap escola que no en tingui. El problema és que tot plegat és un cercle viciós, ja que els que assetgen normalment ho fan a manera de resposta, o sigui, el més probable és que a ells mateixos els molesti o cridi alguna persona (ja sigui els seus pares, professors, etc.) i ells reaccionen fent el mateix a altres persones, en aquest cas a companys de la seva escola.

Jo crec que no hi ha els recursos necessaris per aturar aquest tema, ja que quan a una persona li fan bullying, normalment no se sent segura per explicar-ho ja que cap persona li transmet prou confiança. A més a més, penso que no s’ha d’ajudar a la víctima sinó que s’ha d’ensenyar als alumnes des del principi perquè no assetgin, i així evitar aquesta roda.

En conclusió, els assetjadors haurien de tenir una persona amb qui parlar per poder-li explicar els seus problemes i així no dirigir la seva ira a altres alumnes. S’haurien de millorar els recursos perquè siguin més accessibles i centrar-se més en l’estabilitat de l’alumnat.

Redactor junior

close