MARINA I CRISTINA, SECRETÀRIES DE L’ARNAU CADELL: “SOBRETOT LLUITEU, PERQUÈ MAI ÉS FÀCIL”

Entrevistem dues persones que potser ens passen desapercebudes a l’institut, i que poca part de l’alumnat coneix, però que són essencials pel funcionament del centre: la Marina i la Cristina, de Secretaria. 

Aquí veieu la Marina i la Cristina a l’entorn on acostumen a treballar, prop de l’espai de consergeria.

Hem entrevistat a la Marina i a la Cristina, de secretaria. No són molt conegudes, però la seva feina és rellevant, fan l’historial de les notes de cada alumne del centre. Quan estaven en confinament, no els afectava gaire a la seva feina, ja que tot ho tenien a l’ordinador. Passem a les preguntes:

1. Com us dieu i com us agrada que us diguin? 

M: Moltes gràcies per convidar-nos, jo em dic Marina i m’agrada que em diguin Marina, estem allà a secretaria. Aquí està la meva companya 

C: Em dic Cristina, encantada.

2. A què us dediqueu?

Nosaltres estem allà a la secretaria del centre i ens ocupem una mica de tot el que és la gestió administrativa, la tramitació de tot el vostre historial acadèmic, notes i tot això, en general el vostre expedient acadèmic.

3. Quants anys porteu fent el vostre ofici?

C: Uns quants, jo porto més de deu anys.

M: Jo no en porto tants, perquè abans treballava d’una altra cosa, i ara amb gestió administrativa un any.  

4. Què és el més us agrada de l’institut?

Marina: A mi el que més m’agrada a part de la feina, és el lloc, perquè cada dia és diferent. Tu et planifiques unes coses, però com estàs en un ambient tan dinàmic, que cada dia entra i surt molta gent. Doncs cada dia passen coses diferents de les que tu no et pots imaginar. T’has d’anar adaptant una mica.

Cristina: No és ni un dia igual que altre, perquè vosaltres sou diferents i treballem amb vosaltres.

5. Si ens tinguessis que dir un consell per la vida quin seria?

Marina: Jo personalment us diria que busqueu el que us agrada i cerqueu el camí per aconseguir-ho. Penseu fins on vull arribar, què és el que m’agrada, on vull arribar i com hi arribo… 

Cristina: Sobretot lluiteu, perquè mai és fàcil.

6. Com ha afectat la Covid en el vostre treball?

Marina: Jo en el meu cas encara no estava treballant en això, estava amb una altra cosa. I en el meu cas va afectar que es va fer un ERTO de regulació i uns quants ens vam quedar a casa, aturats.

Cristina: En el meu cas, que jo sí que estava treballant d’això, jo estava tele treballant des de casa. Per sort tinc ordinador, i la sort és que la meva feina, majoritàriament és a ordinador, amb el qual ho facis on ho facis ho puc fer des de casa, ja que tinc els vostres historials, i és el mateix.

7. Que canviaríeu de l’institut?

Marina: Jo, ara mateix el que faria sería donar-li una mica de color, crec que posar una mica de color a l’edifici, una miqueta de plantetes.Una mica d’alegria, faria.

Cristina: Una renovació faria falta, sí. 

8. Què us agradaria o què feu en el vostre temps lliure?

Marina: M’agrada molt sortir, gaudir del lliure, si puc marxar fora marxo, desconnectar, viatjar, aprofitar molt el sol…

Cristina: Anar a sopar o dinar, si no estiguéssim en pandèmia estaria més fora que dins.

Redactors Juniors

, , , , , , , , , ,
close