Sandra Jordan estudia Psicologia a la UAB. Fotografia cedida per l'entrevistada

Sandra Jordan, estudia primer de carrera: “Estudiar la Selectivitat van ser moltes hores d’esforç”

Per Martina Ros i Laura Jordan

La Sandra és una alumna de la Universitat Autònoma de Barcelona, que està en el seu primer any d’universitat. Li volem fer unes preguntes de com ha passat el batxillerat amb la covid i si ha sigut fàcil per ella estudiar per la selectivitat. 

Com vas viure amb la covid al batxillerat?

A mi em va agafar la covid a mitjans de primer de batxillerat, va ser una mica dur al principi perquè sabíem que la selectivitat era l’any següent i que era molt difícil, però la veritat és que va estar bé amb les classes en línia, ja que vaig treure fins i tot millors notes de les que hauria tret presencialment. Es va passar bé.

Et va agradar fer batxillerat amb covid o t’hauria agradat més sense?

Realment m’hauria agradat molt més sense per veure als meus companys presencialment i poder després quedar amb ells i passar-ho millor. Tot, vulguis o no, sempre és millor cara a cara. I de l’educació, amb els professors també, no és el mateix la classe en línia que la classe presencial, perquè a casa tu pots estar allà, però sense estar escoltant o no estar tan atent, mig adormida encara, perquè clar jo amb les classes en línia em despertava uns 10 minuts abans i potser encara estava adormida.

Va ser difícil per tu viure en aquestes circumstàncies?

Al principi tot va ser adaptar-se i ens vam acabar acostumant al final.

Quina carrera estàs fent?

Ara actualment estic fent primer de Psicologia.

Com vas passar la selectivitat, com vas estudiar?

A segon de batxillerat vam començar amb semipresencialitat el primer trimestre, és a dir que anàvem un dia sí, un dia no a l’escola. I després vam tenir la sort que el segon i el tercer trimestre ja vam poder anar 100 % presencial i vam poder fer totes les classes tal com ens hagués agradat fer-les. Per l’estudi de la selectivitat, vam tenir tres setmanes lliures. La selectivitat era a principis de juny, per tant en aquestes tres setmanes també podíem anar a l’institut a repassar amb els professors i jo vaig fer això, i em va anar molt bé, i clar, va entrar tot el temari que havíem fet a primer i a segon de batxillerat. Sí que és veritat que el temari que vam fer a batxillerat, en el meu cas hi havia coses que no recordava molt bé, i vam haver de repassar bastant. No va entrar res de secundària, ja que era molt bàsic i a batxillerat era molt més específic.

Has pogut aconseguir la carrera que volies?

Sí, vaig tenir la sort de poder entrar a la meva primera opció! 

Quina nota havies de treure per poder accedir a la carrera que volies fer?

En el meu cas, Psicologia, havia de treure més de 9,3 sobre 14, perquè així com s’avalua a la selectivitat. Però aquest any ha pujat la nota d’accés.

La universitat està sent més difícil o més fàcil del que t’esperaves?

Està sent diferent de tot el que havia fet, però per començar, adaptar-se en si, ja és difícil i per començar bé, la setmana que ve ja començo els meus primers exàmens. Però per mi és més fàcil estudiar que a l’institut, perquè estàs més enfocat en el que a tu t’agrada i tens més ganes d’aprendre i estudiar. 

Amb aquesta carrera on vols arribar?

Encara no ho tinc molt clar, perquè hi ha moltes sortides i molts tipus de psicologia, però m’agradaria enfocar-me més en la psicologia infantil o clínica, però hi ha molts àmbits diferents, així que no ho tinc del tot clar. 

Si poguessis canviar-te de carrera, et canviaries? Si és que sí, a quina?

No, de moment no, estic còmode i l’estic gaudint molt! 

Estàs contenta amb tot el que estàs aconseguint?

Si, la veritat és que si, va ser moltes hores d’esforç, però al final ha valgut la pena, perquè estic fent el que he volgut fer sempre!

Redactors Juniors

,
close